ReMarkAble_Blog_Uitgelichte-Afbeelding_Schaap-met-5-poten

GEZOCHT: SCHAAP MET 5 POTEN

De arbeidsmarkt heeft zich de laatste jaren meer en meer ontwikkeld naar een werknemersmarkt. Dit leidt tot nieuwe inzichten in werving & selectie. De keuze voor kandidaten is groot, terwijl de keuze voor werkgevers uit (goede) kandidaten klein is.

€100.000,-
Het selecteren van een verkeerde kandidaat is een enorme kostenpost. De proeftijd is vaak te beperkt om een objectief oordeel te geven, zodat de kosten van een slecht functionerende werknemer al snel in de papieren lopen. Naast de post personeelskosten kost het vooral tijd en dus geld om iemand in te werken. En wat te denken van omzetderving? Imagoverlies? Of misschien nog erger; een compleet team dat gaat disfunctioneren…?

Soms is het voor het bedrijf beter een functie langer open te laten staan dan genoegen te nemen met een kandidaat die eigenlijk niet geschikt is. Maar hoe selecteer je nou de juiste kandidaat? Gemiddeld genomen bereik je door de traditionele manier van interviewen een succespercentage tussen 70-80% goed functionerende werknemers.

Meer informatie?
Neem contact op met:
Edzard van Delden
+31 (0)570 609 500
+31 (0)6 51 70 70 58
[email protected]Deel dit artikel