blog-ssl-lead-1200x675

SSL, beter wel!

Een eerste indruk maak je maar één keer. Als leverancier of dienstverlener kun je er dan maar beter voor zorgen dat deze indruk goed is. 

Voor veel potentiële klanten vormt niet zelden uw website deze indruk. Op zoek naar een product komen ze via de Google zoekmachine op uw website. Als het eerste pop-up venster meldt ‘Deze website is onveilig.’, is de eerste argwaan gewekt en begint u dus niet blanco, maar direct al op achterstand.

Of uw website wel of niet veilig is, ziet u linksboven in de adresregel in uw webbrowser. Als hier een slotje zichtbaar is en de url begint met https://, is uw website veilig en geniet u bovendien een hogere ranking in de zoekresultaten. Google wil uiteraard ook bij voorkeur veilige websites presenteren.

SSL staat voor Secure Sockets Layer, wat ervoor zorgt dat verbindingen met het internet versleuteld worden. De versleuteling die tot stand gebracht wordt zorgt ervoor dat het lastiger wordt voor criminelen om de verzonden gegevens tussentijds op te vangen, wat bijvoorbeeld mogelijk is wanneer je als gebruiker op een openbaar WiFi netwerk zit. Ook zorgt een SSL certificaat er voor dat de identiteit van bijvoorbeeld een website visueel gecontroleerd wordt.

Wilt u uw website beter beveiligen en het rendement van uw website verhogen?

Deel dit artikel