BoerBurgerBONDGENOOT_WEBSITE-1200x675

BoerBurgerBeweging gestart met ledenwerving

De politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) is recentelijk gestart met de ledenwerving. Tientallen mensen hebben zich in de eerste uren gelijk aangemeld als lid en de teller loopt continu door. BoerBurgerBeweging doet op 17 maart 2021 (of eerder) mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

De ledenwerving is gestart nadat BBB zich vrijdag 1 november 2019 officieel heeft geregistreerd als politieke partij en zich heeft ingeschreven bij de Kiesraad. Het bestuur van BBB bestaat uit Caroline van der Plas (voorzitter) uit Deventer, Wim Groot Koerkamp (secretaris) uit Olst en Henk Vermeer (penningmeester) uit Harderwijk. Het bestuur zal in de komende periode worden uitgebreid.

BoerBurgerBondgenoot
De reacties op de komst van BoerBurgerBeweging zijn positief. “Veel mensen voelen zich niet meer gehoord door en voelen zich niet meer thuis bij de traditionele partijen. Ze hebben behoefte aan een beter geluid voor boeren en burgers op het platteland. Dagelijks krijgen wij vele steunbetuigingen voor onze partij van boeren en burgers uit het hele land en inmiddels kan die steun worden geëffectueerd door
BoerBurgerBondgenoot (lid) te worden van BBB”, zegt Van der Plas.
Mensen kunnen zich ook aanmelden als donateur of als vrijwilliger. Iedereen kan zich registreren via
www.boerburgerbeweging.nl/boerburgerbondgenoot.

Van der Plas is ervan overtuigd dat BoerBurgerBeweging minimaal twee zetels kan halen tijdens de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Zij wordt in die gedachte gesteund door de uitspraken van hoogleraar bestuurskunde, Caspar van den Berg die onlangs onder meer in de Leeuwarder Courant stelde: ‘Het ontbreken van een regionale component bij de Kamerverkiezingen werkt het gevoel op het platteland in de hand dat er nergens meer ruimte voor is’. “Die regionale component is er nu wel met de BoerBurgerBeweging”, aldus Van der Plas. “En ook Van den Berg ziet goede kansen voor onze partij, misschien wel vijf tot zes zetels, zei hij onlangs in het NRC.”

Vanaf januari 2020 gaat BBB de op 16 oktober jl. gepresenteerde 8 pijlers, uitwerken in een verkiezingsprogramma. Eén van de punten die zal terugkomen, is de wet Recht op Landbouw (en Visserij). Deze wet moet het bestaansrecht van boeren, tuinders en vissers beter waarborgen en hen beter beschermen. Wanneer BBB in maart 2021 in de Tweede Kamer wordt gekozen, wil BBB zo’n wetsvoorstel zo snel mogelijk indienen.

Sollicitatieprocedure
Ook wordt binnenkort de sollicitatieprocedure opengesteld voor kandidaten die op de kieslijst willen. “Zelf hebben wij uiteraard ook een aantal namen in ons hoofd, voor wie wij een geschikte rol zien binnen onze partij, maar wij willen alle boeren en burgers de kans geven om te solliciteren”, legt Van der Plas uit. “Na de selectie van kandidaten zullen onze leden uiteindelijk bepalen wie er op welke plek op de kandidatenlijst
zal komen.”

Deel dit artikel