The Pig Story

Wat hebben we gedaan?

Boekuitlegger | Lipbalsem | Abri | Jas

THEPIGSTORY_Boekuitlegger_Mockup

Het ware verhaal

THE PIG STORY Boekuitlegger

HET WARE VERHAAL is een ode aan het varken. Varkens hebben een belangrijke functie in de circulaire economie en zijn onmisbaar voor Nederland. Daarom nemen varkenshouders en The Pig Story het voortouw om de samenleving te bereiken met positieve activiteiten en nieuwsberichten over de varkenshouderij.

THE PIG STORY

Het Ware Verhaal over de varkenshouderij in Nederland is een ander verhaal dan wat de media ons dagelijks voorschotelt. Dier- en milieuactivisten willen ons doen geloven dat Nederland beter af is zonder varkens, maar het ware verhaal is dat we niet zonder het varken kunnen.

Het ware verhaal

THE PIG STORY Lipbalsem

Varkens zijn dol op de grote hoeveelheden reststromen uit de levensmiddelenindustrie en helpen mee om voedselverspilling te verminderen. Varkensboeren werken aan de productie van groene stroom en dragen bij aan de Nederlandse economie. Naast de ham op je brood, wordt er nog veel meer van een varken gemaakt. Voorbeelden zijn kauwgom, bio-diesel, cosmetica, medicijnen, conditioner, sigaretten en behanglijm. En ja, ook in lippenbalsem is varkensvet verwerkt. Lippenbalsem stiften werden tijdens de kick-off op 9 november 2021 aan burgers verstrekt.

THEPIGSTORY_Lipbalsum_Mockup
THEPIGSTORY_Abri_Mockup

Het ware verhaal

THE PIG STORY Abri

In de centra van Amsterdam, Den Haag en Nijmegen was in de week van 9 t/m 16 november 2021 op 140 abri’s HET WARE VERHAAL zichtbaar. Op dinsdag 9 november gingen enthousiaste varkenshouders bij drie geselecteerde abri-locaties de dialoog aan met burgers over de waarde van het Nederlandse varken.

Het ware verhaal

THE PIG STORY Jas

De varkenshouders die het gesprek aangingen met burgers in Amsterdam, Den Haag en Nijmegen waren niet te missen dankzij opvallende roze THE PIG STORY jassen.

THEPIGSTORY_Jas_Mockup
THEPIGSTORY_Spandoek_Mockup

Het ware verhaal

THE PIG STORY Spandoek

De abri-campagne werd op het platteland ondersteund door de opvallende zichtbaarheid van 200 spandoeken op zichtlocaties bij varkensbedrijven.