8 best practices om te voorkomen dat LinkedIn je bericht als spam ziet
Tip 20: 8 best practices om te voorkomen dat LinkedIn je bericht als spam ziet
LinkedIn hecht veel waarde aan een positieve gebruikerservaring en wil spamactiviteiten minimaliseren om het platform waardevol te houden voor alle gebruikers. Om te voorkomen dat LinkedIn je bericht als spam ziet, is het belangrijk om de volgende best practices te volgen:
- Houd je bericht relevant: Zorg ervoor dat je berichten relevant zijn voor je netwerk en de ontvangers. Vermijd het sturen van ongevraagde berichten die niet passen bij de interesses of behoeften van je connecties.
- Persoonlijk bericht: Gebruik altijd een persoonlijk bericht bij het uitnodigen van nieuwe connecties of het verzenden van berichten. Leg kort uit wie je bent en waarom je wilt verbinden of een bericht stuurt.
- Beperk het aantal berichten: Verstuur geen massale hoeveelheid berichten naar veel mensen tegelijk. LinkedIn kan dit als spam beschouwen en kan je account beperken.
- Vermijd te veel links en media: Plaats geen overmatige hoeveelheid links of media in je berichten. Te veel links kunnen je bericht spamachtig doen lijken.
- Nauwkeurig gebruik van LinkedIn-functies: Maak geen misbruik van functies zoals uitnodigingen of berichten verzenden. Gebruik ze op een doordachte en respectvolle manier.
- Blijf binnen de richtlijnen: Volg de gebruiksvoorwaarden en richtlijnen van LinkedIn. Deze voorwaarden zijn bedoeld om de ervaring voor alle gebruikers te verbeteren en spam te minimaliseren.
- Kies relevante tags: Als je een bericht plaatst in groepen, zorg er dan voor dat je relevante tags gebruikt die passen bij de inhoud van je bericht.
- Interactie met je netwerk: Wees actief en betrokken bij je netwerk door te reageren op berichten, gesprekken aan te gaan en waardevolle inhoud te delen.
Door je te houden aan deze best practices en LinkedIn te gebruiken op een authentieke en respectvolle manier, vergroot je de kans dat je berichten niet als spam worden beschouwd.
Meer tips
Waarom een sterk merk niet alleen voor grote bedrijven is
Wanneer we denken aan sterke merken, komen vaak de grote namen als…
Klanten en medewerkers werven: meer overeenkomsten dan je dacht!
Het werven van klanten en medewerkers lijkt misschien heel verschillend, maar de…
In 7 stappen naar een sterk werkgeversmerk
Een sterk werkgeversmerk is dé manier om jouw organisatie aantrekkelijk te maken…