Schrijf effectieve SEO-teksten

Tip 33: Schrijf effectieve SEO-teksten

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie betekent. SEO bestaat in de basis uit drie onderdelen: content, techniek en autoriteit. SEO heeft als doel hoger te scoren in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines. Waardoor je meer relevant en kwalitatief verkeer naar jouw website leidt. Door deze tips te volgen, kun je een SEO-tekst schrijven die zowel aantrekkelijk is voor zoekmachines als waardevol is voor je lezers.

Het schrijven van een SEO-tekst omvat verschillende strategieën en technieken die bedoeld zijn om de zichtbaarheid en vindbaarheid van de tekst te vergroten. Dit verhoogt de kans dat je tekst wordt gezien door mensen die op zoek zijn naar informatie over het onderwerp dat je behandeld. In deze tip zullen we jou helpen met het schrijven van SEO-teksten.

 1. Start met een zoekwoordonderzoek (Keywords)
  Begin met grondig zoekwoordonderzoek om relevante zoektermen te identificeren die aansluiten bij het onderwerp van je tekst. Kies zoekwoorden met een redelijk zoekvolume en een haalbare concurrentie. Wat typt de klant in zoekmachines?
 2. Plaats zoekwoorden in de tekst
  Integreer de gekozen zoekwoorden op strategische plaatsen in de tekst, zoals in de titel, in subkoppen, in de eerste alinea en verspreid de woorden door de tekst op een natuurlijke manier. Let op dat je zoekwoorden op een organische manier in de tekst opneemt en vermijd overmatig gebruik (keyword stuffing).
 3. Schrijf voor de lezer
  Hoewel het belangrijk is om zoekwoorden op te nemen voor SEO-doeleinden, is het nog belangrijker om waardevolle, leesbare en boeiende content te produceren voor jouw lezers. Zorg ervoor dat je tekst informatief, nuttig en gemakkelijk te begrijpen is.
 4. Kwalitatieve content
  Schrijf alleen waardevolle en unieke content dat antwoorden biedt op vragen of oplossingen voor problemen van de doelgroep. Focus op het leveren van meerwaarde en expertise. Hulp nodig met het schrijven van websiteteksten? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 5. Leesbaarheid en structuur
  Maak gebruik van korte alinea’s, duidelijke subkoppen en bullet points om de leesbaarheid te verbeteren en de tekst gemakkelijk scanbaar te maken voor lezers. Gebruik H1-, H2- en H3-koppen om de structuur van de tekst aan te geven.
 6. Interne en externe links
  Voeg interne links toe naar andere relevante pagina’s op jouw website om de navigatie te verbeteren en de autoriteit van de site op te bouwen. Externe links naar betrouwbare bronnen kunnen de geloofwaardigheid van de content ook vergroten.

Het versterken van de online aanwezigheid van jouw bedrijf
SEO richt zich op het verkrijgen van organisch verkeer door hoog te scoren in de onbetaalde zoekresultaten van zoekmachines, terwijl SEA zich richt op betaalde advertenties. De combinatie van SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) werkt het beste, omdat ze elkaar aanvullen in jouw zoekmachinestrategie.

Lange termijn voordelen
SEA helpt jou om direct verkeer naar de website te genereren, terwijl SEO meer tijd vergt voordat je de vruchten van de inspanningen kunt plukken. Door SEA te combineren met SEO, kun je direct verkeer naar jouw website leiden terwijl je wacht op de langetermijnresultaten van je SEO-strategie. Wij helpen graag met een effectieve online marketingstrategie voor jouw bedrijf.

Hulp nodig bij het schrijven van effectieve SEO-teksten voor jouw website?
Onze contentspecialisten helpen jou graag verder!
Neem vrijblijvend contact met ons op +31 (0)570 609 500 of stuur een e-mail naar [email protected]


Meer tips

Zo zet je Instagram Posts, Reels en Stories in voor jouw bedrijf.

Instagram biedt verschillende functies om content te delen, zoals Posts, Reels en…

Sticky buttons: Verhoog de betrokkenheid op je website

Een sticky button, ook wel bekend als een zwevende call to action…

Maximaliseer het bereik van je bedrijfspagina op LinkedIn

De kracht van interactie. Eerder hebben wij jou tips gegeven voor een…