Training Selectiegesprekken

Effectieve selectiegesprekken in agribusiness

Het vinden van de goede kandidaten in de land- en tuinbouwsector is een hele uitdaging. Het aantal kandidaten wordt kleiner, mede door vergrijzing en ontwikkelingen in de markt. Het belang om de juiste kandidaat te selecteren wordt alsmaar groter. Daar komt bij dat, juist in de agrarische sector, veel selectiegesprekken worden gevoerd door bijvoorbeeld de salesmanager, verkoopleiders, productmanagers, etc.
Kortom mensen die zelf in hun dagelijkse werk veel met de betreffende kandidaat te maken krijgen. Deze zijn echter niet opgeleid in het voeren van deze selectiegesprekken. Dit heeft tot gevolg dat er veelal vragen worden gesteld die sociaal wensbare antwoorden opleveren, waardoor de bepaling of de kandidaat wel of misschien juist wel helemaal niet geschikt blijkt, een lastige keus wordt. Ten tweede wordt er vaak (onbewust) een bevestiging van ‘de eerste indruk’ gezocht. Ook hierin kan dus een verkeerde kandidaat worden geselecteerd met alle kostbare gevolgen van dien.

Vraag hier meer informatie aan over de training Selectiegesprekken.

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en ontvang meer informatie over de training Selectiegesprekken!Lees meer over ons privacybeleid