Versterk je lokale aanwezigheid met Google Ads: Schakel de ‘Locatie’ optie in!

Tip 19: Versterk je lokale aanwezigheid met Google Ads: Schakel de ‘Locatie’ optie in!

Het is niet per se een vereiste om de locatie-optie ‘aanwezigheid’ (ook wel “Presence” genoemd) in Google Ads in te schakelen, maar het kan nuttig zijn, afhankelijk van je advertentiestrategie en de aard van je bedrijf.

De locatie-optie ‘aanwezigheid’ stelt adverteerders in staat om hun advertenties te laten zien aan mensen die zich fysiek in een specifieke locatie bevinden, ongeacht de locatieinstellingen van hun apparaat of internetverbinding. Deze optie is handig als je je wilt richten op mensen die zich daadwerkelijk in de buurt van je fysieke winkel, evenement of bedrijfslocatie bevinden.

Stel je voor dat je een bakkerij hebt en je wilt dat mensen die in de buurt van je winkel zijn, je advertenties te zien krijgen, zodat ze worden aangemoedigd om langs te komen en iets te kopen. Door de locatie-optie ‘aanwezigheid’ in te schakelen, kun je je advertenties alleen weergeven aan mensen die zich binnen een bepaalde straal van je bakkerij bevinden.

Als je echter een online bedrijf hebt dat producten of diensten naar alle regio’s verzendt, is het waarschijnlijk niet nodig om de locatie-optie ‘aanwezigheid’ te gebruiken, omdat je je dan wilt richten op mensen in verschillende locaties.

Het gebruik van de locatie-optie ‘aanwezigheid’ kan je helpen je advertentiebudget efficiënter te besteden door ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan mensen die zich waarschijnlijk in een relevante locatie bevinden en meer geneigd zijn om actie te ondernemen. Als je echter een bredere doelgroep wilt bereiken, zonder rekening te houden met hun fysieke aanwezigheid, kun je deze optie uitschakelen.

Meer tips

Zo zet je Instagram Posts, Reels en Stories in voor jouw bedrijf.

Instagram biedt verschillende functies om content te delen, zoals Posts, Reels en…

Sticky buttons: Verhoog de betrokkenheid op je website

Een sticky button, ook wel bekend als een zwevende call to action…

Maximaliseer het bereik van je bedrijfspagina op LinkedIn

De kracht van interactie. Eerder hebben wij jou tips gegeven voor een…