Hoe wijzig ik mijn WordPress pagina?

In WordPress kunt u inhoud op uw site plaatsen als een “bericht” of een “pagina”. Pagina’s zijn over het algemeen voor niet-chronologische, hiërarchische inhoud: pagina’s als ‘Over’ of ‘Contact’ zijn veelvoorkomende voorbeelden. U kunt Pagina’s gebruiken om de structuur van uw website-inhoud te organiseren en beheren. Over het algemeen lijken pagina’s sterk op berichten omdat ze beide titels en inhoud hebben.

Nieuwe pagina toevoegen

Ga in de back-end in het linker menu naar Pagina’s > Nieuwe pagina.

Pagina’s organiseren
Net zoals u subcategorieën binnen uw categorieën kunt hebben, kunt u ook subpagina’s in uw pagina’s hebben, waarmee u een hiërarchie van pagina’s maakt.

Een WordPress-site voor een reisagent kan bijvoorbeeld een afzonderlijke pagina bevatten voor elk continent en elk land waarnaar het bureau reisarrangementen kan maken. Onder de pagina getiteld “Afrika” zouden subpagina’s zijn voor Kameroen, Lesotho, Swaziland en Togo. Een andere hoofdpagina “Zuid-Amerika” zou subpagina’s van Argentinië, Brazilië en Chili kunnen bevatten.

Om een ??subpagina te maken

  • Ga naar Pagina’s > Nieuwe pagina toevoegen.
  • Klik in het menu rechts op het vervolgkeuzemenu ‘Pagina-attributen’. Klik dan bij Hoofd de gewenste hoofdpagina aan. Het vervolgkeuzemenu bevat een lijst met alle pagina’s die al voor uw site zijn gemaakt.
  • Voeg inhoud toe aan de subpagina.
  • Klik op Publiceren wanneer u klaar bent.

Wanneer uw in de back-end kijkt wordt de onderliggende pagina genest onder de bovenliggende pagina. De Permalinks van uw pagina’s weerspiegelen ook deze paginahiërarchie.

Content op een bestaande pagina wijzigen

Bijna alle websites die door ReMarkAble ontwikkeld zijn werken met de Visual Composer. Visual Composer werkt op basis van rijen en kolommen. Hiermee kan je een pagina opbouwen en beheren. Hieronder een voorbeeld hoe een pagina eruit zou kunnen zien in de back-end:

pagina

Pagina’s hebben een ‘Custom Heading’. Dit zijn titels binnen een pagina. Ook kan er op de pagina een tekstblok staan of een afbeelding of een button. Wanneer je met de muis over deze vlakken heen gaat zie je een groen selectievlak verschijnen. In dit selectievlak kan je het gedeelte verslepen d.m.v. een drag en drop systeem, bewerken, kopiëren of verwijderen.

Het aanpassen van een Custom Heading

Wanneer je via het groene selectievlak op Bewerken klikt verschijnt onderstaand venster. Hier kan je de tekst en andere instellingen veranderen. Wanneer je klaar bent met wijzigen klik je op Save changes.

aanpassen custom heading

Het aanpassen van een tekstblok

Wanneer je via het groene selectievlak op Bewerken klikt verschijnt onderstaand venster. Hier kan je de tekst, links en andere instellingen veranderen. Ook zie je dan aan de bovenkant een Word-achtige balk. Hier kan je instellen of de tekst bijvoorbeeld bold of italic moet. Ook kan je hier een link instellen. Wanneer je klaar bent met wijzigen klik je op Save changes.

tekstblok wijzigen

Het aanpassen van een afbeelding

Wanneer je via het groene selectievlak op Bewerken klikt verschijnt onderstaand venster. Hier kan je de afbeelding, afbeeldingslink en uitlijning veranderen. Wanneer je op het groene plusje klikt, of bij een al bestaande afbeelding op de voorvertoning van die afbeelding, opent zich de Media bibliotheek. Hier kan je een nieuwe afbeelding uploaden of een bestaande afbeelding selecteren.

LET OP: upload hier niet te grote afbeeldingen. Om afbeeldingen te verkleinen raden wij aan de afbeeldingen eerst door https://tinypng.com te halen. Hier kan je 20 afbeeldingen per keer doorheen halen en zijn ze dan webcompatible weer te downloaden. Deze afbeeldingen zijn qua grootte verkleint zonder kwaliteit te verliezen. Hierdoor zijn ze niet te groot en geschikt om op websites te gebruiken. Wanneer je dit niet doet zal je website na loop van tijd traag worden. Wanneer je klaar bent met wijzigen klik je op Save changes.

afbeelding aanpassen

Wanneer je klaar bent met alle aanpassingen klik je op “Bijwerken” rechts bovenin je pagina.