Wat is WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee u heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als simpel CMS om een weblog mee te maken. Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen. Maar, de vraag: “Wat is WordPress?” is niet te beantwoorden in een paar regels…

Wat is WordPress dan wel?
In één zin: WordPress is een systeem om uw website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder dat u HTML of PHP hoeft te kennen. WordPress wordt veel gebruikt, steeds meer. Op dit moment is het zelfs zo dat 80% van de websites die gelanceerd worden én een CMS gebruiken op WordPress draaien!

Een aantal WordPress cijfers

WordPress is het Top Content Management Systeem met 58,55% van het marktaandeel
Bedrijven zoals W3Tech en Builtwith bieden nuttige rapporten over internetgebruik met behulp van big data. Deze cijfers zijn misschien niet nauwkeurig, maar bieden wel een waardevolle inkijk in de hedendaagse webtrends. Volgens W3techs heeft WordPress 58,55% van het CMS-marktaandeel – meer dan alle andere systemen (bijv. Drupal met 8%, Joomla met 6%) gecombineerd. Hoewel de aantallen kunnen variëren afhankelijk van de verzamelde gegevens, is één ding zeker: WordPress is de top-CMS ter wereld.

WordPress is beschikbaar in meer dan 50 talen
Het feit dat WordPress in zoveel talen beschikbaar is, is een van de grootste dingen die het onderscheidt van andere platforms. WordPress heeft vertalingen voor meer dan 160 talen, maar slechts 65 zijn volledig af. De nieuwste versie van WordPress is geschreven in 52 talen, waaronder de 12 populairste talen van de wereld: Chinees, Engels, Portugees, Spaans, Arabisch, Frans, Spaans, Urdu, Russisch, Bengaals, Duits en Japans.

Er zijn 48,500+ gratis plug-ins voor WordPress
Plug-ins breiden de functionaliteit van de WordPress-kern uit. U kunt gevalideerde plug-ins vinden in de officiële WordPress Plugin Directory. Ze zijn meer dan 1,5 miljard keer gedownload. Dat betekend dus dat er voor bijna elke vraag een oplossing te vinden is binnen WordPress.

Meer dan 39% van alle online winkels draaien op WooCommerce (e-commerce software van WordPress)
WooCommerce, de populairste e-commercesoftware voor WordPress, heeft momenteel meer dan 1,5 miljoen actieve online winkels. WooCommerce heeft een aandeel van 10% in de e-commerce technologiemarkt.

Wilt u meer weten over WordPress of is uw eigen website of webshop aan een update toe? Neem dan contact met ons op via +31(0)570 609 500 of via info@remarkable.nl.

Lees ook onze WhitePaper: Bent u klaar voor een website die voor u werkt!?